Välkommen till Arkitekthögskolan

Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå! Här har vi samlat information för dig som är ny student.

Välkomstbrev

Läs välkomstbrevet på arkitektprogrammets programsida. 

Välkomstbrev för Arkitektprogrammet
Välkomstbrev för Masterprogrammet på engelska. 

Registrering på programmet

När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på programmet. På det här programmet ska du själv registrera dig i Portalen innan kursstart. Det kan du göra från och med den 27:e augusti till och med den 3:e september. Om du inte har registrerat dig i Portalen senast den 3:e september förlorar du din plats på kursen.

Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

Jag vill aktivera mitt Umu-id.
Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.
Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.

Programstart

Programmet startar med en gemensam introduktion där du får träffa de andra studenterna och lärarna på skolan. Har du inte möjlighet att närvara vid introduktionen måste du anmäla det till oss i förväg.

Tid: kl. 10.00 den 3 september 2018
Plats: Teatern, Arkitekthögskolan  

Välkomstmässa för nya studenter

Torsdag den 6 september är det välkomstmässa på campus Umeå. I samband med höstterminsstarten välkomnar vi Umeå universitets studenter med en Välkomstmässa på campus. Välkomstmässan är ett arrangemang där du som student får koll på Umeå universitet och vad Umeå har att erbjuda.

Välkomstmässa för nya studenter 

Kursplaner

Kursplaner för Arkitektprogrammet

Hitta någonstans att bo

Om du inte har ordnat med bostad i Umeå ännu så finns information och tips här:

Bostad

Söka studiemedel

När du studerar kan du söka studiemedel hos CSN.

CSN

Aktivera ditt Umu-id

När du har antagits till ett program eller kurs kommer du få ett brev hemskickat till din folkbokföringsadress med information om hur du aktiverar ditt Umu-id vid Umeå universitet. Användarkontot ger dig tillgång till e-post, personliga tjänster i Portalen, lärarplattformen Cambro samt trådlöst nät på campus. Mer information om Portalen, Cambro, trådlöst nät och hur du aktiverar ditt konto hittar du via länken.

Aktivera ditt Umu-id

Du behöver ett Umu-kort 


Som student vid Umeå universitet får du ett Umu-kort med funktionerna passerkort, lånekort för universitetsbiblioteket samt kopierings- och utskriftskort. Du får ett e-postmeddelande om hur du ska ansöka om kortet.

Läs mer om UmU-kortet

Ändra din adress

När du flyttar till en ny stad behöver du göra en adressändring. Det är också bra att folkbokföra sig på sin nya hemort. T.ex. kan du inte få bostadsbidrag, barnbidrag eller ta del av allmän sjukvård (akutsjukvård undantagen) om du inte är folkbokförd i Umeå men bor och studerar här. Du kan ändra din folkbokföringsadress direkt på Skatteverkets hemsida.

Flyttanmälan Skatteverket

Kontakta oss:

Infocenter
Kontaktformulär
090 786 50 00 (vardagar 8.00 - 16.30)

Sofia Mikaelsson
Studieadministratör
sofia.mikaelsson@umu.se
090 786 88 47 

 

  • Besökstider för studieadministration

    Drop-in:
    Tisdagar: 8.30 - 10.30
    Torsdagar: 14.00 - 16.00 

    För övriga tider, boka med studieadministratör.