Välkommen till en ny termin på Arkitekthögskolan

Gemensam terminsstart för alla studenter

Tid: Måndag den 28 augusti, kl. 09:00
Plats: Teatern, Arkitekthögskolan. Östra Strandgatan 30 C.

Vi välkomnar nya och gamla studenter till höstterminen 2017. Terminen startar med en gemensam introduktion och välkomsttal från rektor Ana Betancour den 28:e augusti kl. 09:00 i Teatern på Arkitekthögskolan.

 

Vertikal Workshop: Urban Explorations 2.0

Under de två inledande veckorna kommer studenter från alla årskurser att arbeta tillsammans med att lösa en uppgift. Temat för årets workshop är "Urban Explorations 2.0". Under dessa två veckor kommer du även att få viktig information om dina programstudier och en chans att lära känna de andra studenterna på programmet.  Gruppindelning och uppgiften för den vertikala workshopen presenteras i samband med introduktionen.

Schema

Pdficon Small Vertikal workshop, samtliga årskurser, vecka 35-36 (28/8 - 8/9)

 

Välkomstbrev

 

Registrering

Innan du kan börja dina studier behöver du registrera dig på programmets kurser i Portalen. Registrering i portalen är öppen från den 22 augusti till den 29 augusti. Om du inte har registrerat dig i Portalen senast den 29 augusti förlorar du din plats på programmet.

Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du kontakta oss innan sista dag för registrering. För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id, se längre ned. Du loggar in i Portalen med ditt aktiverade Umu-id.

 

Ny på Arkitekthögskolan?

Läs gärna igenom informationen på det övriga sidorna som du hittar under "För våra studenter" i menyraden. Nedan hittar du fler användbara länkar för dig som är ny på universitetet och i Umeå.

Välkomstmässa för nya studenter på Umeå universitet

Torsdag den 7:e september är det välkomstmässa på Universum. På Välkomstmässan finns det möjlighet att lära känna Umeå och Umeå universitetet lite närmare. Ett hundrafemtiotal utställare från universitet, kommunen, företag och föreningar visar upp sina verksamheter och du får ta del av mycket av det som studentlivet i Umeå har att erbjuda.

Hitta någonstans att bo

Om du inte har ordnat med bostad i Umeå ännu så finns information och tips här:

Söka studiemedel

När du studerar kan du söka studiemedel hos CSN.

Aktivera ditt användarkonto (Umu-id)

För att få åtkomst till de centrala it-systemen vid Umeå universitet behöver du ett användarkonto för inloggning till vår centrala autentiseringstjänst, Umu-id.

Du behöver ett UmU-kort 


Som student vid Umeå universitet får du ett UmU-kort med funktionerna passerkort, lånekort för universitetsbiblioteket samt kopierings- och utskriftskort. Du får ett e-postmeddelande om hur du ska ansöka om kortet.

Ändra din adress